یکی از متداول ترین سوالات در مورد جراحی پروتز سینه این است که آیا امکان ترکیدن پروتز سینه وجود دارد؟ اگر این سوال نیز در ذهن شما هست پس حتما این نوشته را تا انتها بخوانید. انجام جراحی پروتز سینه یکی از متداول ترین جراحی های پلاستیک به شمار می رود که با توجه به پیشرفت های بسیار زیادی که داشته است در مقابل عوارض ناشی از جراحی نیز به نسبت کمتر شده است. پارگی پروتز منجر به ایجاد مشکلات بسیار حادی از جمله سرطان یا بروز بیماری های مختلف نخواهد شد چی جای هیچ نوع نگرانی در مورد این موضوع وجود ندارد.
علائم و نشانه های ترکیدن پروتز سینه
در ابتدا لازم است تا یک توضیح مختصر در مورد این جراحی داده شود. به منظور انجام جراحی پروتز سینه از بافت بدن خود بیمار استفاده نمی شود و به طور کل پروتز سینه از دو جنس سیلیکونی و آب نمکی برخوردار می باشد. در مورد سایز پروتز سینه ها باید گفت که از ابعاد و اندازه های متفاوتی برخوردار هستند که بنا به تشخیص و صلاحدید جراح پلاستیک انتخاب می شود. با توجه به تمامی موارد گفته شده در مورد پروتز سینه ها می توان گفت که ترکیدن پروتز سینه در جنس های مختلف علائم یا نشانه های خاصی را به همراه دارد که عبارتند از:
از بارز ترین نشانه های پارگی این نوع پروتز می توان به کوچک شدن پروتز اشاره کرد.
در صورت پاره شدن پروتز سیلیکونی ژل موجود در آن به بخش های مختلف بدن منتقل شده و امکان جذب شدن آن نیز وجود خواهد داشت. ولی در مقابل ممکن است غدد لنفاوی زیر بغل حالت برجسته ای داشته باشند.
ترکیدن پروتز سینه بیشتر در چه افرادی مشاهده می شود؟
به طور معمول افرادی که دچار پارگی پروتز سینه می شوند عبارتند از:
- افرادی که ورزش های حرفه ای انجام می دهند.
- افرادی که اسب سواری و دوچرخه سواری را انجام می دهند.
- مربی ورزش هایی چون زومبا و ایروبیک
- افرادی که دونده هستند.
نحوه تشخیص پارگی پروتز سینه
یکی از مهم ترین مسائل در مورد پارگی پرتز سینه این است که در صورت ایجاد چنین مشکلی چگونه می توانیم آن را تشخیص دهیم؟ در جواب این سوال باید گفت که به منظور بررسی های بیشتر لازم است تا حتما به بهترین فوق تخصص پلاستیک مراجعه کنید. و بعد با انجام سونوگرافی و ام آر ای می توان نشتی و پارگی پروتز سینه را تشخیص داد.
البته باید توجه داشته باشید که این روش تشخیصی نیز ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد یعنی نتایج بدست آمده ازجراحی کاملا دقیق نباشند یا امکان پارگی پروتز در زمان انجام تصویر برداری نیز وجود دارد.
آیا بعد از پارگی پروتز نیاز به انجام جراحی می باشد؟
برای هر کدام از جنس های مختلف پروتز اعم از سیلیکونی و آب نمکی در صورت پارگی لازم است تا حتما جراحی انجام شود. در زمان انجام جراحی ممکن است بافت اطراف پروتز نیز برداشته شود یا برخلاف آن تنها برش کوچکی در سینه ایجاد شده تا از این طریق بتوان تنها به پروتز دسترسی پیدا کرد.
همچنین باید اشاره کنیم اگر برای هر دو سینه جراحی پروتز انجام شده باشد و تنها یکی از آن ها پاره شده باشد می بایست هر دو پروتز را خارج کرد.
در صورتی که جنس پروتز شما سیلیکونی باشد جراح پلاستیک تنها سیلیکونی را که نشت کرده است را خارج می کند.
توصیه های لازم به منظور پیشگیری از ترکیدگی پروتز سینه
رعایت مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است از همه مهم تر از ترکیدن پروتز سینه نیز جلوگیری می شود از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از انجام فعالیت هایی که منجر به ایجاد درد در قفسه سینه می شود به شدت خودداری کنید.
- در زمان استراحت به هیچ عنوان به سینه ها فشاری وارد نکنید و بهترین حالت خوابیدن به پشت است.
- از انجام فعالیت ها سنگین بدنی به شدت اجتناب کنید.
- از رژیم غذایی مناسبی پیروی کنید.
- حتما معاینات پزشکی را به موقع و سرقت انجام دهید تا از ترکیدگی پروتز پیشگیری شود.
- لازم است تا حتما از سوتین ها طبی استفاده کنید.
سوالات متداول
افرادی که جنس پروتز سینه آن ها سیلیکونی است لازم است تا 3 سال بعد از جراحی اولیه و بعد از جراحی مجدد هر 2 سال غربالگری های لازم برای پروتز سینه را انجام دهند.
بله- ولی لازم است تا ابتدا دوران نقاهت خود را به طور کامل گذرانده باشید. ولی توجه داشته باشید که به هیچ عنوان در روز های ابتدایی تا یک هفته بعد از جراحی با هوایپما پروازی نداشته باشید تا از ایجاد هر گونه عفونت یا عارضه ای پیشگیری شود.
به معمول پارگی پروتز سینه خطر خاصی را برای فرد به همراه ندارد و تنها باعث شده تا فرم سینه ها از حالت اولیه خود خارج شوند.
کلام آخر
توجه داشته باشید که انجام پروتز سینه می بایست توسط بهترین جراح پلاستیک انجام داده شود چرا که ایشان تجربه و تبحر کافی را برای انجام جراحی دارند که می توان نتایج خوبی را از جراحی خود دریافت کرد.