عمل بینی یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی محسوب می شود که امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد، بینی یکی از بخش های اصلی و مرکزی صورت است که در زیباتر نشان دادن چهره نقش بسیار مهمی دارد. این عضو مهم صورت از دو مدل استخوانی و گوشتی برخوردار می باشد که هر دوی آن ها به نسبت هم عمل های کاملا متفاوتی دارند، علاوه بر آن نتیجه حاصل از جراحی نیز کاملا متفاوت می باشد. به این شکل که در عمل بینی استخوانی تورم ناشی از جراحی بسیار کمتر از بینی گوشتی است. با توجه به این موضوع یعنی تورم حاصل از جراحی بینی جراح به منظور کاهش ورم از تزریق کورتون استفاده می کند که ما در این مقاله قصد داریم تا بیشتر در خصوص این موضوع برای شما صحبت کنیم پس مقاله را تا انتها بخوانید.
عوامل موثر در ورم بینی بعد از جراحی
مشاهده تورم بعد از جراحی بینی کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی ندارد، اما تورم حاصل از جراحی بینی در هر فردی شدت و میزان آن کاملا متفاوت است. از جمله عوامل تاثیر گذار در ورم حاصل از جراحی بینی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ضخامت پوست بینی: ورم حاصل از جراحی بینی استخوانی به نسبت بینی گوشتی بسیار کمتر است چرا که در بینی های استخوانی پوست روی بینی بسیار نازک تر است ولی در مقابل بینی های گوشتی پوست ضخیم تری دارند، از همین رو جراح برای اینکه نتیجه مطلوبی را از جراحی دریافت کند می بایست تغییرات بسیار زیادی را برروی بینی ایجاد کند به همین خاطر ورم بیشتری را از بینی مشاهده خواهیم کرد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی: بعد از انجام جراحی پزشک یکسری مراقبت ها به منظور کاهش ورم بعد از جراحی توصیه می کند که رعایت آن باعث شده تا ورم بعد از جراحی بینی کم تر شود. این اقدامات شامل چسب زدن صحیح و درست بینی است، علاوه بر آن داشتن یک تغذیه مناسب نیز می تواند در کاهش تورم حاصل از جراحی نیز بسیار موثر باشد.
تجربه جراح: جراحی های بینی به دو شکل باز و بسته انجام می شود ولی هر دو روش جراحی درصورتی که به درستی و با دقت کافی انجام نشود یا اگر برش ها در محل مناسبی ایجاد نشود می تواند منجر به متورم شدن بینی بعد از جراحی شود، تمامی موارد گفته شده به مهارت و تجربه جراح دارد.
کاندیدای مناسب برای تزریق کورتون
به منظور کاهش تورم حاصل از عمل بینی جراح از کورتون استفاده می کند. تزریق این آمپول یکماه یا دو ماه بعد از جراحی انجام می شود همچنین تزریق مجدد آن بستگی به میزان تورم بینی دارد. یکی از نکاتی که بعد از تزریق کورتون باید به آن توجه شود این است که به هیچ عنوان نباید از چسب بینی استفاده کنید.
حالا شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چه افرادی کاندیدای مناسبی برای جراحی بینی محسوب می شوند؟ در جواب این سوال باید گفت که افراد با ویژگی های زیر کاندیدای مناسبی برای تزریق کورتون می باشند.
- آن دسته از افرادی که قبلا یکبار جراحی بینی (جراحی بینی ثانویه) را انجام داده اند.
- افرادی که بینی گوشتی دارند.
- زمانی که سرعت روند بهبودی کند باشد.
پیشگیری از ورم بینی بعد از جراحی
ور بعد از جراحی بینی شاید کمی نگران کننده باشد ولی با رعایت برخی از توصیه های مراقبتی می توانید از تورم بعد از جراحی بینی پیشگیری کنید. این موارد به شرح زیر می باشد.
- رعایت تمامی توصیه های مراقبتی پزشک
- انجام مراقبت های لازم بعد از جراحی
- عدم مصرف سیگار و الکل
- رعایت رژیم غذایی مناسب (مصرف مایعات و آب میوه های طبیعی)
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده پزشک
- عدم مصرف غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند.
توصیه های مراقبتی به منظور کاهش ورم بینی
انجام مراقبت های لازم بعد ازجراحی بینی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که باعث شده تا نتیجه مطلوبی نیز از جراحی حاصل شود. از همین رو با انجام برخی از توصیه های مراقبتی می توانید ورم حاصل از جراحی بینی را کاهش دهید.
- از کمپرس یخ استفاده کنید.
- در زمان استراحت حتما دو بالشت زیر سر خود قرار دهید چرا که این کار باعث بهبود روند خونرسانی می شود.
- به هیچ عنوان نباید به محل پانسمان شده دست بزنید.
- از انجام فعالیت های سنگین بدنی یا بلند کردن اجسام سنگین به شدت اجتناب کنید.
- از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید به شدت خودداری کنید.
- چسب زدن بینی باید به درستی انجام شود.
- در زمان استحمام خود به هیچ عنوان نباید از آب داغ برای شستشو استفاده کنید چرا که منجر به افزایش ورم بعد از جراحی می شود.
عوارض ناشی از تزریق کورتون
تزریق آمپول کورتیکواستروئید (کورتون) با توجه به مزایای بسیار زیادی که می تواند داشته باشد در مقابل از عوارض منفی برای بدن برخوردار است که برخی از آن ها به شرح زیر می باشد.
- تحلیل عضلات
- بروز مشکلات چشمی نظیر کم شدن بینایی
- عدم جذب کلسیم به بدن
- ایجاد تورفتگی و همچنین افتادگی پوست
- ایجاد لکه های پوستی