هدف از نگارش این مقاله آگاهی بیشتر شما در مورد جراحی بینی استخوانی در اهواز می باشد اگر ساکن این شهر هستید و قصد انجام جراحی بینی را دارید ولی اطلاعات کافی در مورد آن ندارید حتما این نوشته را تا انتها بخوانید. از بارزترین ویژگی های بینی های استخوانی می توان به برجستگی پل بینی (قوز بینی) اشاره کرد که در عمده این نوع از بینی ها وجود دارد. این برجستگی، در افراد مختلف متفاوت است و اندازه آن در همه یکسان نیست؛ بنابراین روش جراحی بینی استخوانی در افراد مختلف، متفاوت است و بر اساس اندازه تغییر شکل یا برجستگی می باشد.
ویژگی بینی استخوانی
از ویژگی های اصلی بینی استخوانی عبارتند از:
قوز
پوستی نازک
استخوان بینی مستحکم و قوی
علل ایجاد قوز در بينی استخوانی
مشکل بینی قوز دار، عمدتا به دلیل مسائل ژنتیک و همچنین رشد بیش از حد استخوان بینی و غضروف در فرآیند بلوغ است. اگرچه آسیب و ضربه شدید در سنین جوانی، نیز ممکن است باعث رشد بیش از حد استخوان بینی شده و منجر به ایجاد قوز بر روی پل بینی شود.
قوز بینی در بینی های استخوانی، ممکن است سبب از بین رفتن تقارن صورت بخصوص در نمای نیمرخ شود. این برجستگی، همچنین می تواند هماهنگی اجزای صورت را کاهش دهد ؛ بنابراین عموما دلیل جراحی بینی های استخوانی همین قوز بینی می باشد. لازم به ذکر است بینی های استخوانی؛ به دلیل داشتن پوست نازک، استخوان و غضروف محکم برای انجام انواع مدل های جراحی بینی؛ مانند بینی طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی ایده آل هستند.
تکنیک های جراحی بينی استخوانی در اهواز
رینوپلاستی یا جراحی بینی استخوانی در اهواز فارغ از نوع بینی می توان به دو روش بسته و باز انجام داد.
رینوپلاستی بسته: در جراحی بینی به روش بسته، پزشک برش های جراحی را در داخل بینی بیمار ایجاد می کند. لازم به ذکر است که این برش، از ناحیه بیرونی بینی قابل مشاهده نیست و این امر از مزایای این روش جراحی محسوب می شود.
البته ناگفته نماند که در جراحی بینی با تکنیک بسته؛ به دلیل ایجاد برش ها در داخل بینی، جراح دید محدودی از ساختار بینی خواهد داشت و این مسئله موجب می شود که ایجاد اصلاحات مورد نظر بر روی بینی و نیز تغییر مکان پوست بینی برای جراح دشوار گردد.
در نتیجه باید متذکر شد که تکنیک بسته جراحی بینی، به افرادی توصیه می شود که می خواهند تغییرات جزئی در بینی خود داشته باشند.
رینوپلاستی باز: در جراحی بینی استخوانی به روش باز، جراح برشی در بافت پایه دو سوراخ بینی ( کلوملا ) ایجاد می کند.
سپس پوست روی استخوان و غضروف را برای دسترسی با ساختار بینی بر می دارد و تغییرات لازم را ایجاد می کند و در نهایت برش را بخیه می زند.
رینوپلاستی به روش باز؛ دید وسیع تری به ساختمان بینی، برای جراح فراهم می آورد. لازم به ذکر است که تکنیک باز جراحی بینی استخوانی در اهواز، برای زمانی استفاده می شود که بینی نیاز به تغییرات زیاد و اساسی دارد.
چه زمانی برای جراحی بينی استخوانی مناسب است؟
به طور کلی جراحی بینی فارغ از استخوانی یا گوشتی بودن آن؛ شامل مراحل برنامه ریزی، آماده سازی و بهبودی است از این رو تعیین بهترین زمان جراحی نیاز به ملاحظات زیر دارد:
رسیدن به بلوغ جسمی
رینوپلاستی، باید بعد از رشد کامل بینی انجام شود و نه قبل از آن. توجه داشته باشید که ممکن است بینی به رشد کامل خود رسیده باشد، اما رشد اجزای سازنده هنوز فعال باشد؛ لذا پزشک با معاینات کلینیکی لازم بر روی بیمار، تشخیص خواهد داد که امکان انجام جراحی بینی بر روی وی وجود دارد یا خیر ؟
رسیدن به بلوغ روانشناختی
برخی از افراد سریع تصمیم می گیرند و بلافاصله پشیمان می شوند. چنین فردی باید پس از رسیدن به درجه اعتماد به نفس و بلوغ فکری برای انجام عمل بینی اقدام کند؛ چرا که این دسته از افراد معمولا بعد از جراحی دچار وسواس فکری شده و به دلیل انتظارات نامعقولی که از نتیجه رینوپلاستی دارند، غالبا اصرار بر جراحی مجدد بینی می کنند.
مراقبت های لازم بعد از جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی یکی از معمول ترین جراحی های زیبایی محسوب می شود که نیاز به رعایت مراقبت های بعد از جراحی دارد. از جمله اقدامات و مراقبت های لازمی که بعد از جراحی بینی استخوانی نیاز است تا انجام شود عبارتند از:
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده پزشک
- استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی های بعد از جراحی
- در زمان عطسه کردن حتما با دهان باز این کار را انجام دهید.
- مصرف غذاهای نرم
- در زمان استراحت حتما دو بالش زیر سر خود قرار دهید تا خونرسانی به خوبی انجام شود.
- حتما از مسواک نرم استفاده کنید تا به لب بالایی شما فشاری وارد نشود.
- از عینک زدن برای مدتی اجتناب کنید چرا که بینی فشار وارد می کند.
- از مصرف سیگار و الکل بعد از جراحی به شدت اجتناب کنید.
سوالات متداول در مورد عمل بینی استخوانی
برگشت قوز بینی، کاملا نادر است و می توان با احتیاط و مراقبت های لازم احتمال آن را به حداقل کاهش داد.
نباید فراموش کرد که هر عمل جراحی ای، دارای عوارض جانبی است. در جراحی های بینی (استخوانی و گوشتی) ، این عوارض جانبی به دو دسته تقسیم می شوند :
مشکلات و اختلالات تنفسی
مسائل ظاهری
هزینه عمل زیبایی بینی، بسته به پارامترهای مختلفی متفاوت است؛ به همین دلیل است که در هر فرد تفاوت قیمت جراحی زیبایی بینی را مشاهده می کنیم.
افرادی که می خواهند از هزینه جراحی بینی مطلع شوند، باید به جراح مورد نظر خود مراجعه کنند و پس از انجام معاینات مورد نیاز؛ از قیمت نهایی این عمل جراحی آگاه گردند.
از جمله عوامل تاثیر گذار برروی هزینه جراحی بینی استخوانی عبارتند از:
– دستمزد جراح
– هزینه اتاق عمل
– داروهای بعد از جراحی
– آزمایشات
– جلسات مشاوره و …
بستگی دارد.
بعد از اینکه بینی استخوانی جراحی شد برای اینکه فرم زیباتری داشته باشد جراح بینی آن را برای مدتی چسب می زند، معمولا این چسب زدن در بینی های استخوانی به نسبت گوشتی کمتر است.
نکته بسیار حائز اهمیت در خصوص نحوه چسب زدن این است که باید به درستی انجام داده شود تا بینی فرم خود را حفظ کند. علاوه بر آن توجه داشته باشید تا در زمان چسب زدن به هیچ عنوان هیچ نوع فشاری را به بینی جراحی شده وارد نکنید.